­­­­­

 

 

logoTripode.jpg

Tripode

groep.jpg

leren.jpg

image003.jpg

tripode.jpg

image001.jpg

bestellen.jpg

info.jpg

email.jpg

huis.jpg

BEGELEIDEN  OPLEIDEN ADVISEREN

voor mensen met autisme en hun omgeving

begeleiden

opleiden

adviseren

over ons

uitgaven

webshop

links

contact

home

 

 

 

 

 

 

 

   OPLEIDEN

 

Tripode Blended Learning

 

TBL is een totaalconcept bestaande uit een ’blend’ van klassikaal onder- wijs, trainingen, coaching on the job, workshops, intervisie en  e-learning. Voor elke leereenheid wordt de best passende mix samengesteld.

 

 

In de  elektronische leeromgeving van Tripode bieden we op dit moment: Socratische Dialoog met mensen met autisme.

 

 www.tripode-learning.nl

 

www.e-learning-autisme.nl

 

 

Opleidingsproducten van Tripode

 

De cursussen en trainingen worden permanent ontwikkeld en sluiten aan bij de nieuwste wetenschappelijke inzichten en bij moderne opvattingen over deelname van personen met een Autisme Spectrum Conditie (ASC) aan de maatschappij. Voor zover dat kan nodigen wij de cursisten uit in de huid van de persoon met autisme te kruipen. De cursussen worden competentiegericht aangeboden. Dat wil zeggen dat kennis, vaardigheden en houdingsaspecten, die nodig zijn bij een bepaalde rol of functie van de professional geleerd worden.

 

Scholing op maat

 

Tripode geeft praktijkcursussen en -trainingen, intervisie en videotraining aan professionelen die personen met autisme (ASC) als werkgebied hebben. De inhoud en de onderdelen van de bijeenkomsten worden afgestemd met de opdrachtgever. Daardoor werkt Tripode altijd op maat

 

Tripode erkend opleidingsinstituut

 

Tripode is ingeschreven als Opleidingsinstituut in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarmee is vastgesteld dat Tripode voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs. Tevens geeft het aan dat de cursussen en trainingen van Tripode vrijgesteld zijn van BTW.

 

Cursussen en trainingen

Onze cursussen zijn bedoeld voor alle professionals die te maken hebben met personen met een   autismespectrumstoornis.

 

TRAININGEN

Brochures zijn te downloaden door een muisklik op het cursuslogo

 

socratisch communiceren

De cursus socratisch communiceren bestaat uit een e-learningdeel en een intensieve training van een hele dag in een groep van 6 -10 deelnemers. Het is een variant op de klassieke manier van socratisch communiceren. De 'methode' is aangepast aan personen met een autismespectrumstoornis. De cursus wordt incompany gegeven.

 

  

 

Kijken, denken, doen!

Begeleiden van personen met een ernstige verstandelijke beperking en bijkomende problemen.

Aan de hand van videobeelden van begeleidingssituaties uit de eigen praktijk worden diverse aspecten van begeleiding onder de loep genomen. Deelnemers brengen met een instrument voor self-assessment hun eigen succesfactoren van begeleiding in beeld en stellen doelen bij aspecten die nog niet optimaal beheerst worden.

 

 

©Tripode I begeleiden I opleiden I adviseren   voor mensen met autisme en hun omgeving    Hank – Kerkdriel – Diessen       info@tripode.nl     www.tripode.nl