logoTripode.jpg

Tripode

groep.jpg

leren.jpg

image003.jpg

tripode.jpg

image001.jpg

bestellen.jpg

info.jpg

email.jpg

huis.jpg

BEGELEIDEN  OPLEIDEN  ADVISEREN

voor mensen met autisme en hun omgeving

begeleiden

opleiden

adviseren

over ons

uitgaven

webshop

links

contact

home

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UITGAVEN

dvdduidelijk.jpg

 

Bestellen

Wees nou eens duidelijk!            

dvdwerktvanzelf.jpg

 

Bestellen

Het werkt niet vanzelf

dvdhoesadsma.jpg

 

Bestellen

Aan de slag met autisme

Thema: duidelijkheid

Thema: autisme en arbeid

Thema: autisme en arbeid

Dvd (2000)

© Tripode/Tijdcode

 

 

 

 

Dvd (2006)

©Tripode/Tijdcode/CCE

Dvd (2006)

©Tripode/Tijdcode/CCE

 

 

Cees Weber in Engagement van april 2001:
"Het is ronduit een indrukwekkende film geworden die door iedereen die te maken heeft met verstandelijk gehandicapte mensen met autisme bekeken zou moeten worden".

De uitspraak "wees nou eens duidelijk" is een hartenkreet van Richard. Deze boodschap aan het adres van zijn begeleiders gebruikte Richard vaak als zijn wereld weer eens een chaos was. De videoregistratie is een indringende getuigenis van een jongeman met autisme en een matig verstandelijke beperking. Hij vertelt over zijn problemen en gedragsescalaties en over zijn autisme. Over de moeilijke en onbegrepen kanten van autisme, maar ook over zijn eigen-aardigheden. Het is vooral een oproep van Richard om duidelijkheid.

 

Geschikte werkplekken voor cliënten met een verstandelijke beperking en autisme zijn er te weinig. Met deze videofilm laten vertegenwoordigers van ‘best practices’ hun kennis en ervaringen zien. Medewerkers van Severinus, Bronlaak en Amarant gunnen u een kijkje voor én achter de schermen en ook familieleden komen aan het woord.

Flyertekst

Een film over autisme en arbeid bij mensen met een normale begaafdheid. De film is voor iedereen die te maken heeft of te maken krijgt met arbeidsdeelname van mensen met autisme. Het is een oproep werk te maken van werk en voorwaarden te creëren waardoor mensen met autisme zich in een beroep kunnen ontwikkelen.

Flyertekst

Splitting.jpg

 

Downloaden

Het verwoestende proces bij splitting

 

 

 

Thema: Splitting

 

Artikel (1999) © Tripode

 

Splitting is het uit elkaar gedreven worden van ouders of begeleiders die de zorg hebben voor een kind of volwassene met autisme. De symptomen van een ver doorgewoekerd splitting-proces wordt beschreven. Tripode heeft een strategie ontwikkeld waarmee deze tweedeling omgebogen of voorkomen kan worden. De auteur beschrijft deze strategie die autorisatie wordt genoemd. Tripode geeft workshops over dit onderwerp.

 

©Tripode I begeleiden I opleiden I adviseren   voor mensen met autisme en hun omgeving     Hank – Kerkdriel – Diessen       info@tripode.nl     www.tripode.nl